söndag 4 september 2016

Laxburgare med rostad potatis och mangosås


Ingredienser

Potatis

1 kg potatis
salt och peppar

Sås


Tillbehör
Citronklyftor och tomatsallad
1. Tvätta potatisen och dela i halvor och lägg i ugnsform smord med rapsolja. Salta och peppra. Rosta i ugn på 225 grader i ca 30 minuter.
  • 2. Finhacka laxen och mosa den sedan lätt med gaffel. Om laxen är vattnig kan du luta upp skärbrädan och låta vätskan rinna av. Skala och finhacka löken. 
  • 3.  Tvätta limen och riv av skalet. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och forma sedan 4-6 biffar av smeten. Låt biffarna vila inslagna i plastfolie i kylen.
  • 4. Gör mangosåsen under tiden: Skala och finhacka mangon. Skala och finhacka löken. Blanda med mango chutney och yoghurt och smaka av med salt.
  • 5.  Grilla laxburgarna några minuter på varje sida. Servar med rostad potatis och mangosåsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar