Innehåll
1 stor zucchini eller 1 mindre
1 burk ekologiska kokta kikärtor
50 gr riven parmesanost
2 ägg
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
1 krm smoked paprika
1 krm chiliflakes
ev. andra kryddor (kebabkrydda, timjan)
ströbröd
olivolja att steka i
Gör så här:
1. Riv zucchinin och strö över salt. Låt rinna av i ca 30 minuter. Krama ur vätska.
2. Mixa kikärtorna tillsammans med två ägg.
3. Riv lök och vitlök och blanda i kikärtssmeten.
4. Tillsätt övriga kryddor.
5. Blanda till sist i zucchinin och forma bollar.
6. Rulla bollarna o ströbröd och platta till dem till biffar.
7. Stek i olivolja på medelvärme i ca 15 minuter. Ytan ska vara krispig.
Servera tillsammans med bulgur och turkisk yoghurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar