lördag 14 oktober 2017

Kladdkaka i muffinsform

Ingredienser

100 gr smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
5 msk kakao
ca 50 gr hackad choklad av valfri sort

Tillbehör

Vispad grädde
Färska hallon

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao i en egen skål.
  5. Sikta ner mjölblandningen i ägg och sockret. 
  6. Vänd ner smöret och blanda i den hackade chokladen. 
  7. Fyll ca 12 muffinsformar till 2/3 med smet och grädda ca 8 minuter långt ner i ugnen. 
Servera med vispad grädde och färska hallon







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar