500 gr minutfilé av kyckling (4 st)
1 st mozzarellaboll
8 st soltorkade tomater
Färsk eller torkad basilika
salt och peppar
0,5 gul lök
1 st stor hackad vitlök
2,5 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl balsamvinäger
Kycklingfond eller köttbuljong efter smak
Rostade grönsaker
250 gram klyftad potatis med skal
2 morötter
2 palsternackor
Rapsolja
Flingsalt
Kycklingrullader i sås
- Dela kycklingfiléerna på mitten och banka ut dem så de blir tunna.
- Skiva mozzarellaosten i stavar och skär de soltorkade tomaterna i bitar och fördela på kycklingfiléerna. Lägg även på basilika, salt och peppar.
- Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst kanterna med tandpetare för att undvika att fyllningen ramlar ur.
- Stek kycklingrulladerna tills de fått fin färg och nästan är genomstekta. Lägg upp på en tallrik.
- Fräs lök och vitlök i lite olja.
- Tillsätt grädde, creme fraîche, balsamvinäger och fond.
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt puttra tills de är helt färdiga.
- Smaka av med mer basilika och salt och peppar. Toppa ev. med lite persilja eller gräslök.
Rotgrönsaker
- Sätt ugnen på 225 grader
- Klyfta potatisen och skala och skär lagom stora stavar av morot och palsternacka.
- Lägg i ugnsform och ringla över rapsolja och flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar