söndag 29 oktober 2017

Kycklingrullader med rostade grönsaker

Kycklingrullader med sås
500 gr minutfilé av kyckling (4 st)
1 st mozzarellaboll
8 st soltorkade tomater
Färsk eller torkad basilika
salt och peppar

0,5 gul lök
1 st stor hackad vitlök

2,5 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl balsamvinäger
Kycklingfond eller köttbuljong efter smak

Rostade grönsaker
250 gram klyftad potatis med skal
2 morötter
2 palsternackor
Rapsolja
Flingsalt

Kycklingrullader i sås

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten och banka ut dem så de blir tunna. 
  2. Skiva mozzarellaosten i stavar och skär de soltorkade tomaterna i bitar och fördela på kycklingfiléerna. Lägg även på basilika, salt och peppar.
  3. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst kanterna med tandpetare för att undvika att fyllningen ramlar ur. 
  4. Stek kycklingrulladerna tills de fått fin färg och nästan är genomstekta. Lägg upp på en tallrik. 
  5. Fräs lök och vitlök i lite olja. 
  6. Tillsätt grädde, creme fraîche, balsamvinäger och fond. 
  7. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt puttra tills de är helt färdiga. 
  8. Smaka av med mer basilika och salt och peppar. Toppa ev. med lite persilja eller gräslök. 
Fyllningen kan bytas ut mot exempelvis bacon och fetaost

Rotgrönsaker
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Klyfta potatisen och skala och skär lagom stora stavar av morot och palsternacka. 
  3. Lägg i ugnsform och ringla över rapsolja och flingsalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar