tisdag 16 juli 2019

Grekiska biffar med parmesanrostad potatis

Ingredienser

Biffar
500 gr köttfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
persilja efter smak
1 tsk oregano eller basilika
1 pressad vitlök

Potatis
600 gr tvättad färskpotatis
1/2 dl rapsolja
1 pressad vitlök
1/dl riven parmesanost
flingsalt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Blanda ströbröd med ca 1/2 dl vatten och låt svälla.
  3. Blanda i ägg, kryddor, vitlök och blanda väl med köttfärsen. 
  4. Forma till 8-10 biffar beroende på storlek. 
  5. Stek dem i stekpanna medan potatisen är i ugnen.
  6. Tvätta potatisen och dela i halvor. 
  7. Blanda olja med vitlök, kryddor, vitlök och riven parmesanost.
  8. Lägg i potatisen i oljan och blanda runt.
  9. Häll ut potatisen i en ugnsform. och ställ in i ugnen ca 30 min. Ta ut potatisen efter ca halva tiden och riv över extra parmesan på potatisen. Låt vara inne tills potatisen är mjuk och har fått en fin rostad yta. 
  10. Servera med gräddfil eller tsatsiki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar