tisdag 27 december 2016

Medelhavsbröd med soltorkade tomater, fetaost och oliver

Det här behöver du till 1 limpa:
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
50 gram fetaost (gärna marinerade i smaksatt olja såsom vitlök & örter)
1 msk olja från fetaosten alt. olivolja
8 hackade soltorkade tomater
8 hackade oliver
1 tsk salt
2-3 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl


Gör så här:
  1. Smula när jästen i en skål. Häll i det ljumna vattnet, rör ordentligt tills det har löst upp sig.
  2. Smula ner ost, rör ner de hackade soltorkade tomaterna och oliverna, salt tillsammans med lite olja. 
  3. Arbeta ner mjölet, lite i taget tills du har en smidig och deg. Arbeta i maskin ca 5 minuter. 
  4. Låt jäsa i 40 minuter innan du bakar ut till en limpa. 
  5. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Ställ ugnen på 180- 200 grader. 
  6. Pensla brödskorpan med vatten innan du ställer in den i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar