lördag 10 december 2016

Pasta med krämig räksås


Ingredienser
1 schalottenlök
1 hackad vitlök
2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
50 gram färskost
1 pressad vitlök
1-2 msk skaldjursfond eller hummerfond
2-3 msk matlagningsvin
1/2 tsk vitpeppar
salt efter smak
cayennepeppar eller chilipeppar efter smak
1-2 msk persilja
ca 500 gram tigerräkor eller annan stor räksort

Färsk pasta
Haricot verts
Riven parmesan

Tillagning:
1. Fräs schalottenlök och hackad vitlök i rapsolja.
2. Häll på grädde, creme fraîche, färskost, fond och matlagningsvin.
3. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, peppar, chilipeppar, persilja och eventuellt salt.
4. Småputtra 5-10 minuter.
5. Koka pastan.
6. Lägg i räkorna och låt bli varma. Smaka av med kryddor och eventuellt mer persilja.
7. Servera med färsk pasta, nyriven parmesan och haricot verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar