tisdag 12 juli 2016

Stefans fläskfilégryta

Min bror Stefan bjöd min familj på denna
goda fläskfilérätt.

1 fläskytterlfilé
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
0,5 dl kinesisk soja
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk socker
1 rivet äpple


  1. Bryn köttet för att få en fin stekyta.
  2. Lägg köttet i en form eller skär i mindre bitar. 
  3. Blanda ihop såsen och häll över köttet. 
  4. Sätt in i ugnen 175 grader och stek köttet ca 1 timme eller använd köttermometer. 
  5. Alternativt: stek köttet i bitar och häll över såsen direkt i pannan eller kastrullen. 
  6. Servera med pressad potatis eller ris, smörstekta morötter och haricot verts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar