1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
en nypa chiliflakes
rapsolja att steka i
3-4 dl svarta bönor (en kartong/burk)
1 krm svartpeppar
2 krm salt
2 kokta potatisar
1 dl cashewnötter
1 dl majs
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1-2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Sötpotatispommes
1 tsl flingsalt
2 st sötpotatisar
2 msk olivolja
Dressing
2 avokado
1 dl gräddfil
örtsalt och lite vitlök
- Sötpotatispommes: Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Tvätta potatisen noga och skär dem i stavar.
- Lägg stavarna i en bunke med olja och flingsalt. Massera in oljan ordentligt och lägg sedan dem på plåten med lite mellanrum mellan varje stav.
- Sätt in i ungen ca 30-40 minuter.
- Burgarna: Koka potatisen och låt svalna lite.
- Skala och hacka lök och vitlök och stek tillsammans med spiskummin och chiliflakes i stekpannan i några minuter.
- Skölj bönorna och låt rinna av.
- Blanda lök och vitlöksröran med hälften av bönorna och mixa med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar.
- Mosa ner potatisen i bönmixen.
- Hacka nötterna och tillsätt dem, majsen, resten av de svarta bönorna, ägg och ströbröd.
- Låt smeten svälla en stund medan du förbereder dressingen och andra tillbehör.
- Forma burgarna, vänd dem i panko och stek några minuter på varje sida i stekpannan. Vänd dem försiktigt så de håller ihop.
- Dressing: Mixa avokado, gräddfil, vitlök och örtsalt. Skär iordning önskade grönsaker till burgaren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar