måndag 11 juli 2016

Bönburgare med sötpotatispommes

Hamburgare
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
en nypa chiliflakes
rapsolja att steka i
 3-4 dl svarta bönor (en kartong/burk)
1 krm svartpeppar
2 krm salt
2 kokta potatisar
1 dl cashewnötter
1 dl majs
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1-2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Sötpotatispommes
1 tsl flingsalt
2 st sötpotatisar
2 msk olivolja

Dressing
2 avokado
1 dl gräddfil
örtsalt och lite vitlök

  1. Sötpotatispommes: Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. 
  2. Tvätta potatisen noga och skär dem i stavar. 
  3. Lägg stavarna i en bunke med olja och flingsalt. Massera in oljan ordentligt och lägg sedan dem på plåten med lite mellanrum mellan varje stav. 
  4. Sätt in i ungen ca 30-40 minuter.
  1. Burgarna: Koka potatisen och låt svalna lite. 
  2. Skala och hacka lök och vitlök och stek tillsammans med spiskummin och chiliflakes i stekpannan i några minuter. 
  3. Skölj bönorna och låt rinna av.
  4. Blanda lök och vitlöksröran med hälften av bönorna och mixa med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar. 
  5. Mosa ner potatisen i bönmixen.
  6. Hacka nötterna och tillsätt dem, majsen, resten av de svarta bönorna, ägg och ströbröd.
  7. Låt smeten svälla en stund medan du förbereder dressingen och andra tillbehör. 
  8. Forma burgarna, vänd dem i panko och stek några minuter på varje sida i stekpannan. Vänd dem försiktigt så de håller ihop.
  9. Dressing: Mixa avokado, gräddfil, vitlök och örtsalt.  Skär iordning önskade grönsaker till burgaren. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar