Solros- och morotsbullar
225 grader i ugn50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 msk brödsirap
3 dl finrivna morötter
2 tsk salt
2-3 tsk brödkryddor
1-2 dl solrosfrö och linfrö
13 dl rågsikt/del grovt rågmjöl
Ägg, örtsalt och solrosfrö till topping
Tillagning
1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till fingervärme 37 grader.
2. Läs jästen i degspadet och tillsätt sirap, rivna morötter, brödkryddor, salt, solrosfrö och linfrö.
3. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta tills degen blir blank och smidig. Använd maskin ca 5 minuter.
4. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30-40 minuter.
5. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 lika stora delar och placera glest på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite örtsalt och solrosfrö.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt sedan svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar