måndag 4 juli 2016

Morotskaka med glasyr
















Smet

2 ägg
2 dl socker
1 dl matolja
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 dl finrivna morötter

Glasyr

65 gram Philadelphiaost (ca 1/3 av förpackningen)
50 gram smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker


  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda ner matoljan och de torra ingredienserna.
  3. Rör ner morötterna sist i smeten.
  4. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll ner smeten.
  5. Grädda i 175-200 grader i ca 30-35 minuter.
  6. Låt kakan svalna. 
  7. Smält Philadelphiaost och smör i en kastrull.
  8. Rör ner florsocker och vaniljsocker och ta bort kastrullen från värmen. 
  9. Bred ut glasyren på kakan (när den har svalnat). Dekorera gärna kakan. 
Håll koll på kakan när det gått 25 minuter och känn med en sticka. den ska helst vara lite kladdig i mitten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar