Inget går upp emot nybakat frukostfrallor på morgonen. Doften av nybakat som sprider sig i hela huset är underbar!
1 pkt jäst
6 dl vatten
4 msk raps/olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
8 dl vetemjöl special
3-4 dl rågsikt eller grovt rågmjöl
ev. linfrö (kan uteslutas)
Toppa med solrosfrön
- Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig.
- Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
- Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och ställ in i kylskåpet.
- Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur.
- Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg, ca 10.15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar