1/2-1 röd chilifrukt (beroende på önskad styrka)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
4 dl röda linser
2 tärningar grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
1 l vatten
1-2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1 lagerblad
1 msk persilja
Citronsås
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
1-2 tsk citronsaft
örtsalt och svartpeppar
1. Kärna ur chilin och finhacka den.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Låt fräsa några minuter tillsammans med chilin i olja.
3. Tillsätt tomatpuré och fräs några minuter.
4. Tillsätt vatten, linser, buljong, spiskummin, koriander, persilja och lagerblad.
5. Koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda yoghurten med vitlök, citronsaft, örtsalt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar