fredag 8 juli 2016

Rostad färskpotatis med parmesan och örtolja




1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
svartpeppar

Örtolja
2 dl hackade örter (basilika, persilja, timjan, gräslök)
1 dl olivolja/rapsolja
1-2 rivna vitlöksklyftor 
skvätt citronjuice
1 dl riven parmesanost


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i halvor och blanda runt med olja och flingsalt i en ugnsform.
  3. Rosta potatisen ca 20 minuter och vänd på den ett par gånger för att få fin färg på båda sidor. 
  4. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan.
  5. Blanda örtoljan med potatisen när potatisen fortfarande är varm. Toppa eventuellt med mer parmesan. 
  6. Servera till grillat kött eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar