fredag 8 juli 2016

Pasta med krämig lax- och spenatsås


  • En otroligt god och snabblagad pastasås

  • ca 400 gram fullkornspasta

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
100 gram Philadelphiaost
1-2 dl creme fraiche
100 gram färsk spenat (1-2 påsar)
200 gram kallrökt eller varmrökt lax
50 gram parmesanost
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar


Tillagning



  • 1. Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  • 2. Strimla laxen. Skala och finhacka lök och vitlök (eller pressa vitöken)
  • 3. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs löken i några minuter. Tillsätt färskost, creme fraiche och spenat och låt spenaten mjukna under ett par minuter. Riv i parmesanosten. Smaka av såsen med salt och peppar. Avslut med att tillsätta laxen. Låt bli varm ett par minuter. 
  • 4. Blanda såsen med pastan och toppa med riven parmesan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar