1 förpackning mozzarellaost (á 125 gram)
0,75 dl hackade soltorkade tomater
1-2 st vitlöksklyftor
0,5-1 dl hackad basilika
1 ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
Salt och peppar
Sås
1 burk krossade tomater
3-4 dl grädde
1 msk kalvfond
50 gram philadelphiaost
Ev basilika
3-4 dl grädde
1 msk kalvfond
50 gram philadelphiaost
Ev basilika
- Strimla mozzarellaost och soltorkade tomater.
- Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till biffar.
- Stek dem i smör så att de får fin färg och låt sedan stekas på medelvärme tills de är genomstekta.
- Häll på fond, grädde, krossade tomater, philadelphiaost och eventuellt basilika, salt och peppar. Låt koka ihop till en krämig sås, smaka av.
- Servera biffarna med ugnsrostad potatis.
recept och bild är lånat från allagodating.se |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar