söndag 10 juli 2016

Italiensk kycklingpaj


1 sats pajdeg (gärna fullkorn)

1 grillad kyckling
150 gram champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
1/2 burk grillad paprika (100g)
20 oliver
1 dl riven parmesanost
2 krm oregano

3 ägg
1 dl mjölk
2 dl creme fraiche
salt och peppar

  1. Gör en pajdeg och förgrädda ca 10 minuter på 250 grader. Sänk sedan temperaturen till 200 grader. 
  2. Rensa den grillade kycklingen och dela den i mindre bitar.
  3. Skiva svampen och fräs tillsammans med pressad vitlök i lite smör. 
  4. Låt den grillade paprika rinna av och dela i mindre bitar.
  5. Tärna oliverna. 
  6. Blanda samman kyckling, svamp, paprika, oliver och parmesanosten. Fördela det i det förgräddade pajskalet. 
  7. Vispa samman ägg, grädde, creme fraiche, oregano, salt och peppar. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Garnera med färska oliver och oregano. 
         Servera gärna tillsammans med tomatsallad med basilikadressing


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar