Receptet "Krämig trebönsmasala" är hämtat från kokboken "Mera vego" skriven av Sara Ask och Lisa Bjärbo.
Ris eller bulgur för 4 portioner
4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk ingefära (kan uteslutas)
rapsolja att fräsa i
2-3 tsk garam masala kryddblandning
500 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
6-7 dl blandade kokta bönor (två kartonger/burkar)
färsk eller torkad koriander
en boll mozzarella (125 g)
1-2 dl cashewnötter
- Koka ris eller bulgur.
- Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ev. ingefära. Fräs i olja med garam masala kryddan i någon minut.
- Tillsätt krossad tomat, creme fraîche och buljongtärning och låt koka i 10-15 minuter.
- Mixa såsen slät med en stavmixer.
- Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och lägg i mozzarellan i bitar.
- Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar