söndag 10 juli 2016

Krämig fisksoppa

500 gram lax- och torskbitar
1/2 purjolök
1/2 gul lök
100 g haricots verts
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl vitt torrt vin ( eller matlagningsvin)
1,5 tärningar fiskbuljong, alternativt en del hummerfond
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
200 gram räkor


  1. Tina fisken, strimla purjolöken och hacka löken.
  2. Smält smöret och fräs löken glansig. pressa i vitlöken, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund. 
  3. Till sätt vattnet och buljongen. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraîche och vin. Lägg även i haricots verts. Sjud ca 15 minuter.
  4. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg dem i grytan och sjud ca 7 minuter. 
  5. Skala räckorna och tillsätt dem när soppan är färdig. 
         Servera tillsammans med aioli och rostat vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar