1/2 purjolök
1/2 gul lök
100 g haricots verts
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl vitt torrt vin ( eller matlagningsvin)
1,5 tärningar fiskbuljong, alternativt en del hummerfond
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
200 gram räkor
- Tina fisken, strimla purjolöken och hacka löken.
- Smält smöret och fräs löken glansig. pressa i vitlöken, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund.
- Till sätt vattnet och buljongen. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraîche och vin. Lägg även i haricots verts. Sjud ca 15 minuter.
- Skär fisken i lagom stora bitar och lägg dem i grytan och sjud ca 7 minuter.
- Skala räckorna och tillsätt dem när soppan är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar